Malzeme:

250 Gr. margarin
3 adet yumurta (1 adeti ak için)
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 paket BAŞAK Sade Kekun
1 Cay Kaşığı Tuz
150 Gr. Kaşar Peyniri
250 Gr. Beyaz Peynir.
1 su Bardağı Süt

Hazırlanışı:

Yumuşak margarin, 1 yumurta akı, tuz, yoğurt, ile BAŞAK Sade Kekun’u karıştırıp yumuşak hamur haline getiriniz. 1-2 saat dinlendirin. Rende kaşar, beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırınız.

Hamurun 2/3 ünü yağlanmış tart kalıbına yayınız. Peynirli harcı üzerine dökünüz. Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirinız.

Süt ve 2 yumurtayı birlikte çırpıp, tartın kafes aralarına dökünüz. Tartı 20 dakika dinlendirdikten sonra 170-180 C ‘ye ısıtılmış fırında 30-35 dak. üzeri pembeleşinceye kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.

alt-logo-seffat