Malzemeler :

400 gr. elma
70 gr. margarin
1/2 paket BAŞAK Sade Kekun
2 yemek kaşığı limon suyu
1/3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon rendesi
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Üzerine sürmek için yağ
Hazırlanışı :

Elmaları soyunuz, sekize bölünüz, çekirdeklerini çıkartınız,dilimleyiniz ve limon suyu ile karıştırınız. Oda sıcaklığındaki margarini, şeker ve limon rendesi ile karıştırınız. Yumurta ilave edip, 5 dakika boyunca karıştırmaya devam ediniz.
1/2 paket BAŞAK Sade Kekunu önceki yaptığınız karışıma ekleyip süt ile beraber hamuru yoğurunuz. Elmaları ilave ediniz
Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine iki kaşık
yardımıyla hamurdan aldığınız küçük miktarları öbek öbek diziniz. 200 °C ye ısıtılmış fırının orta rafında 20-25 dakika süreyle pişiriniz. Ilık haldeyken, üzerine yağ
sürüp servis yapınız.

alt-logo-seffat