Malzeme:

1 paket 400 gr. BAŞAK Buğday nişastası.
10 su bardağı süt.
Yarım su bardağı toz şeker.
Yarım su bardağı su.
8 yemek kaşığı gülsuyu.
6 yemek kaşığı pudra şekeri.
1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:

Sütü tencereye alıp toz şeker ve tuzu ekleyip pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlarken
1 paket BAŞAK Buğday nişastasını azar azar ekleyin ve aynı anda çırpma teliyle iyice karıştırın. Pürüzsüz bir karışım oluşuncaya ve koyulaşıncaya kadar kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam edin.
Derin ve dikdörtgen cam bir tepsiyi ıslattıktan sonra hazırladığınız muhallebiyi dökün ve üzerini düzleyip buzdolabına koyun. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra dolaptan alın ve üzerine gülsuyu ile pudra şekeri serpip servis yapın.

alt-logo-seffat