1 paket BAŞAK Sade Kekun.
250 gr. margarin.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay bardağı yoğurt.
1 adet yumurta
3 adet haşlanmış patates.
1 paket BAŞAK Galeta Unu.
Tuz, karabiber, kırmızı biber.
Hazırlanışı:

Haşlanmış patatesleri çatalla ezerek püre haline getirin. Tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyip iç malzemeyi oluşturun.
1 paket BAŞAK Sade Kekun ile margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın akını ve tuzu iyice yoğurarak orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yassılaştırın. Hamurların içine patatesli karışımı yerleştirerek kapatın. Hamurlara daha sonra çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa iyice bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden 170-175 C ‘ye ısıtılmış fırında 30-35 dak. kadar pişirdikten sonra servis yapın.

alt-logo-seffat