Malzeme:

2 paket BAŞAK Krem Şanti.
2 su bardağı süt.
2 su bardağı toz şeker.
500 gr. çilek.
5 yumurta sarısı.

Hazırlanışı:

Çilekleri ayıklayıp iyice yıkayın. Toz şekerle birlikte robotta iyice ezin. Elde ettiğiniz sosun üçte birini ayırın.
2 paket BAŞAK Krem Şantiyi 2 bardak soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Yumurta sarılarını mikserle köpükleşinceye kadar çırpın ve hazırlanmış Krem Şanti ile beraber çırpmaya devam edin. Çilekli sosu da üzerine ekleyip hafif sulu bir kıvam elde edinceye kadar
karıştırın.
Derin dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayıp hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve derin dondurucuya koyun.
Dondurucuda 3-4 saat bekledikten sonra kalıbı dışarı çıkartıp tabağa ters çevirin ve streç kağıdı çıkarın. Dilimleyip, üzerine önceden ayırmış olduğunuz çilekli sosu dökerek servis yapabilirsiniz.

alt-logo-seffat