Language:

PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ

PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ

Malzeme:

- 1 paket BAŞAK Sade Kekun
- 1 çay bardağı su.
- Yarım çay bardağı yoğurt.
- Yarım çay bardağı eritilmiş margarin.
- 1 yumurta.
- Tuz.

İç malzemesi:
- 300 gr. beyaz peynir.
- Yarım demet maydonoz.

Hazırlanışı:
- Su,yoğurt, eritilmiş margarini bir kaba alın. Üzerine yumurta ve 1 paket BAŞAK Sade Kekunu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.

- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerine nemli bir bez örtüp 20-25 dak dinlendirin.

- İç malzeme olarak peyniri ufalayın ve ince kıyılmış maydonozla peyniri karıştırın.

- Her hamur parçasını üzerine un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açın ve mamuru yarım daire şeklinde ikiye katlayın. Hamurun orta kısmına iç malzemeyi yayın ,hamuru iki kenarından birleştirin ve ortadan ikiye kesin.

- İki su bardağı sıvı yağı tavada kızdırın ve börekleri kızgın yağa atarak her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış börekleri kağıt peçete üzerine koyarak yağı çektirip

sıcak olarak servis yapın.

İletişim

Seyran Mh. Yeni İstanbul Cd. No:2962 42550-Akşehir-TÜRKİYE

+90 332 812 75 00