Language:

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE

Malzemeler:

1 paket BAŞAK Sade Kekun
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr. yumuşak margarin
2 yumurta
Ceviz içi.
Şerbet için:
2.5 su bardağı toz şeker,
3.5 su bardağı su,
1 çorba kaşığı limon suyu.
Yapılışı:

Çukur bir kapta 1 paket BAŞAK Sade Kekunu ile, sıvı yağ ,yumuşak margarin ve
1 yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun. Kıvamını bulunca hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Hazırlamış olduğunuz hamurları önceden yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine hafifçe bastırıp yayvan hale getirin. Kalan yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp ortalarına bir parça ceviz yerleştirin.
Önceden 170-180 °C’ ye ısıtılmış fırında 20-25 dak. kadar pişirin.
Ayrı bir kapta toz şeker ve suyu kaynatarak şerbet haline getirin ve üzerine limon suyunu sıkıp soğumaya bırakın. Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra ,şekerpareler sıcakken üzerine şerbeti soğuk olarak dökün.

İletişim

Seyran Mh. Yeni İstanbul Cd. No:2962 42550-Akşehir-TÜRKİYE

+90 332 812 75 00